Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Τελεσίδικα δυο χρόνια φυλακής

στον κυλικειoύχο που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτρια

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Μυτιλήνης απέδωσε, σήμερα κατά πλειοψηφία, οκτώ χρόνια μετά το γεγονός, δικαιοσύνη


Τελεσίδικα δυο χρόνια φυλακής στον κυλικειoύχο που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτρια
Σε ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή (όσο δηλαδή και πρωτόδικα) καταδικάστηκε σήμερα τελεσίδικα από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Μυτιλήνης, ο κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων μαθητριών, επιχειρηματίας κυλικείου της Μυτιλήνης. Η απόφαση ελήφθη
κατά πλειοψηφία.
Πρόκειται για τη γνωστή πολύκροτη υπόθεση επιχειρηματία κυλικείου σε Γυμνάσιο της Μυτιλήνης, ο οποίος κατηγορήθηκε για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης μαθήτριας στο Γυμνάσιο όπου διατηρούσε το κυλικείο. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ενώ σήμερα και μετά τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, κατέθεσε η ανήλικη τότε μαθήτρια, που πλέον έχει ενηλικιωθεί κι η οποία επανέλαβε τα όσα είχε καταθέσει στη διάρκεια της προδικασίας.
Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση ανάγεται στο 2011. Τρεις μητέρες προσέφυγαν τότε στη Δικαιοσύνη, γιατί όπως κατήγγειλαν, ο ιδιοκτήτης κυλικείου στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν οι κόρες τους, παρενοχλούσε σεξουαλικά τα κορίτσια, ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών. Σήμερα, και οι τρεις, μαθήτριες τότε, είναι ενήλικες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων που επιβεβαίωσαν οι τότε μαθήτριες, ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε και τηλεφωνούσε στα κορίτσια ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις χάιδευε ή τις φιλούσε.
Πρωτόδικα μία από τις τρεις υποθέσεις, αυτή που η κατ' έφεση εκδικάστηκε σήμερα, εκδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2017. Ενώ οι υπόλοιπες μπήκαν στο αρχείο βάσει του νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων για υποθέσεις που επισύρουν ποινές κάτω του ενός έτους.
Της καταδίκης του επιχειρηματία ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του τότε Γυμνασιάρχη του σχολείου ο οποίος μάλιστα είχε καταθέσει και ως μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασθέντος πρωτόδικα. Η προκαταρκτική εξέταση κατέληξε σε κατηγορία για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του. Ενώ στη δίκη που έγινε ο Γυμνασιάρχης αθωώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου