Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ OMNES

Τη δεκαετία του 1920 το Κιλκίς, μια μικρή περιοχή της Βορείου Ελλάδος, ήταν ένα ασφαλές μέρος για πολλές προσφυγικές οικογένειες. Την εποχή εκείνη επτά προσφυγικές οικογένειες έχτισαν ένα καταφύγιο, το οποίο έγινε σπίτι για τις γενιές που ακολούθησαν.
Σχεδόν 100 χρόνια μετά, οι Help Refugees συνεργάζονται με τον τοπικό σύλλογο OMNES, ο οποίος χρησιμοποιεί το ίδιο καταφύγιο σαν βάση του για να στεγάσει οικογένεις στην περιοχή.
Αλλά η βοήθεια του Help Refugees δεν περιορίζεται μόνο στη στέγαση. Το πρόγραμμα αυτό έχει να κάνει με την κοινωνική ένταξη και τη βοήθεια των ανθρώπων να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους σε
καιρούς κοινωνικής κρίσης.
Οι διερμηνείς, οι δικηγόροι, οι κοινωνικοί επιστήμονες, οι νοσηλευτές και άλλοι υπάρχουν για να προωθήσουν τη διαδικασία κοινωνικής ένταξης. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα στο νέο κέντρο κοινωνικής ένταξης για τους πρόσφυγες, το οποίο είναι ανοικτό σε όλους. Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί είναι μέσα σε 3 αίθουσες διδασκαλίας και ένα εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών που παρέχουν καθημερινά γλωσσική και άλλη επαγγελματική εκπαίδευση. Άλλοι επαγγελματίες και εθελοντές δημιουργούν ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλους. Τα πολυγλωσσικά βιβλία που είναι διαθέσιμα στη βιβλιοθήκη και το χώρο των παιδιών είναι ευχάριστα για τους νέους, ενώ η περιοχή με ελεύθερο wifi θα εγγυηθεί σύντομα πρόσθετες ευκαιρίες ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.
Χωρίς πρόσβαση σε νομικές πληροφορίες, οι πρόσφυγες συχνά χάνονται σε κενό πληροφόρησης και συχνά δεν είναι σε θέση να ενεργήσουν αποτελεσματικά με την αίτησή τους για άσυλο. Εκτός από τη χρηματοδότηση του πιλοτικού προγράμματος στέγασης, η Help Refugees βοήθησε την OMNES στη δημιουργία ενός σημαντικού χώρου για την προώθηση της ένταξης, από τον Αύγουστο του 2017, καθώς χρηματοδοτεί πλέον το νομικό τμήμα της OMNES.
Μαζί δίνουμε νομική υποστήριξη σε όλους τους 521 κατοίκους:
- 452 άτομα αναμένουν απόφαση για την επανένωση της οικογένειάς τους, τη μετεγκατάστασή τους σε άλλη χώρα της ΕΕ και το άσυλο στην Ελλάδα.
- 42 άτομα στα οποία χορηγήθηκε πρόσφατα προσφυγικό καθεστώς.
- 27 άτομα είναι ντόπιοι.
Ένταξη
Αυτό το κάνουμε επειδή πιστεύουμε ότι κάθε οικογένεια πρέπει πάντα να έχει το δικαίωμα να είναι μαζί, επειδή ο καθένας μας έχει δικαίωμα προστασίας.
Το έργο αυτό μετασχηματίζει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων ενώ παράλληλα υποστηρίζει την τοπική οικονομία. Έχει δημιουργήσει επιπλέον 19 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο σε περιοχή που πλήττεται σοβαρά από την ανεργία και την φυγή της νεολαίας από τον τόπο της. Αυτή η προσέγγιση βασισμένη στον άνθρωπο και τα δικαιώματα του είναι ο τρόπος με τον οποίο παρέχουμε μακροχρόνιες, βιώσιμες λύσεις σε περιόδους κρίσης.
Συμμετέχετε στην υποστήριξη τοπικών προγραμμάτων, ανεξάρτητων εθελοντών και προσφύγων που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων.
3 Outskouni str. 61100. Kilkis. Greece.
t:+30 23410 22272

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου