Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ο σεφ του «ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΗ » προτείνει:

«Σουπιές με σπανάκι»

Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις βράζουμε σε κατσαρόλα για 25΄-30΄,μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια(ξερό και φρέσκο)ψιλοκομμένα ,το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις σουπιές. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό, την τομάτα κομμένη καρέ, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι τη μέση. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄περίπου. Πλένουμε καλά το σπανάκι μας, το στραγγίζουμε και το χοντροκόβουμε. Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 20΄- 25΄.

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό σουπιές

1 κρεμμύδι ξερό

1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1 ώριμη ντομάτα

1 κ.γ. τοματοπολτό

100 ml λευκό κρασί

1 δαφνόφυλλο

Αλάτι- πιπέρι

1 κιλό φρέσκο σπανάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου