Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ο σεφ του «ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΗ » προτείνει:

 «Μαγειρέψτε αυτήν την Αστακομακαρονάδα»

Σε βραστό νερό ρίχνουμε τον αστακό και τον βράζουμε για 20’-25’. Φυλάσσουμε στην άκρη. Στο ίδιο νερό αφού το φιλτράρουμε περνώντας το από τουλπάνι βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente ετοιμάζοντας πρώτα την εξής σάλτσα: σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, σβήνουμε με το κονιάκ ή την βότκα, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό...λίγη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και δίνουμε μια βράση, συμπληρώνοντας με ζεστό νερό αν χρειαστεί. Κόβουμε κατά μήκος τον αστακό, τον καθαρίζουμε από το έντερο και την σακούλα με την άμμο που έχει και τον ρίχνουμε στην σάλτσα. Αφήνουμε να δέσει και σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας κάτω τα μακαρόνια και από πάνω τον αστακό περιχύνοντας με την σάλτσα κ γαρνίροντας με τον βασιλικό ή τον μαϊντανό.

TIPS: 
- ο αστακός μαγειρεύεται ζωντανός, κατά προτίμηση δεμένος σε σανίδα για να μην κυρτώσει.

- δένουμε τις δαγκάνες του και βουλώνουμε τις τρύπες και τα σπασίματα που έχει στα χέρια και στα πόδια ή τις δαγκάνες με λίγο βαμβάκι ή αλουμινόχαρτο.

- η διάρκεια ζωής του μπορεί να φτάσει ακόμα κ τα 100 χρόνια και το βάρος του 24 κιλά.

- στην πόλη Reggio Emilia της Ιταλίας το βράσιμο ενός ζωντανού αστακού θεωρείται παράνομο και τιμωρείται με πρόστιμο 495€.

ΥΛΙΚΑ: 
1 αστακός (800-1000 γρ.)

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

4-5 ώριμες ντομάτες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 σφηνάκι κονιάκ ή βότκα

1 κ.σ. ντοματοπολτό (αραιωμένο σε λίγο νερό)

500γρ. σπαγγέτι ή linguini 

Αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη

Λίγο βασιλικό ή μαϊντανό για γαρνίρισμα

καλή όρεξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου