Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

 

ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ 

Δήμαρχος Βέροιας: «Αν μας ζητηθεί χώρος για hot spot θα γίνει με προϋποθέσεις»

Στο προσφυγικό θέμα αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Βέροιας και συγκεκριμένα στην πιθανότητα δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο δήμο μας. Μάλιστα όπως ανέφερε, η κλιμάκια της κυβέρνησης επισκέφθηκαν ήδη το δήμο μας, με σκοπό να τσεκάρουν ένα πιθανό σημείο δημιουργίας του, που όμως δεν βρήκαν κατάλληλο. «Ήρθαν κλιμάκια από την κυβέρνηση και πραγματοποίησαν αυτοψία...
στο στρατόπεδο Αγίας Βαρβάρας και σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση που είχαμε, δεν είναι κατάλληλο. Και λέω άτυπη ενημέρωση καθώς ούτε όταν ήρθαν για την αυτοψία ενημερωθήκαμε ούτε πήραμε κάποιο επίσημο έγγραφο. Ο δήμος Βέροιας δεν έχει χώρο κατάλληλο για να προτείνει, αν όμως ζητηθεί από την κυβέρνηση κάποιος χώρος, τότε θα ζητήσουμε τις μίνιμουμ υποδομές, όπως αποχετευτικό σύστημα, ύδρευση, υγειονομική περίθαλψη, δυνατότητα παροχής σίτισης, καθώς και μια υποτυπώδης φύλαξη, όχι ότι συντρέχει λόγος αλλά για ψυχολογικούς λόγους. 
Το θέμα του προσφυγικού είναι εθνικό θέμα και όχι μόνο τοπικό. Προφανώς και μιλάμε για τους πρόσφυγες και όχι για τους μετανάστες. Οι μετανάστες θα πρέπει να επαναπροωθούνται στις χώρες τους. Μακάρι να ήταν η χώρα μας σε κατάσταση να προσφέρει δουλειά σε όλους», ανέφερε ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου