Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τι θεωρούν οι άντρες τελικά ελκυστικό στο γυναικείο πρόσωπο;



chloe-marshall-was-the-first-plus-size-model-to-make-it-to-the-finals-in-the-miss-england-pageant-shes-represented-by-ford-models-and-has-worked-for-torrid-and-macys-703x600Μια νέα έρευνα σχετικά με την γυναικεία ομορφιά κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άντρες προτιμούν τα απλά χαρακτηριστικά σε ένα πρόσωπο.


Η έρευνα, που διεξήχθη από τον καθηγητή Julien P. Renoult του πανεπιστημίου του Freiburg στη Γερμανία, εξέτασε τις προτιμήσεις 169 αντρών στην ηλικία των 39 ετών. Οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες δυο φωτογραφίες γυναικών, ρωτώντας τους ποια θεωρούν πιο ελκυστική.
Οι απαντήσεις των αντρών ήταν συντριπτικά υπέρ των
πιο απλών προσώπων. Όπως φαίνεται, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να προτιμά ό,τι είναι πιο απλό και εύκολο να το επεξεργαστεί. Αυτή ή «προτίμηση» του εγκεφάλου δεν περιορίζεται στα πρόσωπα, καθώς το ίδιο συμβαίνει και στην προτίμηση τοπίων ή αφηρημένων σχεδίων.
Ωστόσο, αυτή η «εγκεφαλική» τάση προς το απλό δεν σημαίνει πως οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες που δεν βάφονται. Όπως εξηγεί ο καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου Queensland, Bill von Hippel: «Η υπόθεσή μου είναι πως ο σχηματισμός των χειλιών, των μάγουλων και των ματιών είναι ο λόγος που θεωρείται ελκυστικό ένα πρόσωπο. Επομένως αν το make up κάνει πιο σαφή αυτόν τον σχηματισμό, τότε αυτός είναι ο ορισμός του “απλού”».
Η παρούσα έρευνα είναι μόνο μια από εκείνες που έχουν επιχειρήσει να «αποκωδικοποιήσουν» την ομορφιά και να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι θεωρείται ελκυστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου