Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Το Κιλκίς υποδέχτηκε την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

  • (Φωτ.: Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά»)
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των πολιούχων του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, από τον μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ και πλήθος κόσμου.
Η εικόνα κατέφθασε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.
Εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων και ποντιόπουλα με παραδοσιακές φορεσιές πρωταγωνίστησαν στις εκδηλώσεις.
Την εικόνα μετέφεραν στο Κιλκίς ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιο Τανιμανίδη και αντιπροσωπεία του ΔΣ αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής Γεώργιο Κυριακίδη, Κωνσταντίνο Σωτηριάδη, Σάββα Χαριτωνίδη και Κλαίρη Χειμωνίδου, και τον διευθυντή του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά» Αντώνιο Δάλλα.
Μετά την επίσημη υποδοχή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός όπου και εψάλη το απολυτίκιο της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό των Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων. Ακολούθησε η απονομή τιμητικού μεταλλίου των Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων από τον μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου στον Γεώργιο Τανιμανίδη για την εν γένει προσφορά του στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα. Ως αντίδωρο ο πρόεδρος του Σωματείου μαζί με τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας τού παρέδωσαν αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.
http://www.pontos-news.gr/article/172123/kilkis-ypodehtike-tin-eikona-tis-panagias-soymela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου