Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Μαγειρεύουμε Χοιρινό με Κυδώνια


Από βραδύς πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε , μπήγουμε τα σκόρδα και τις φλούδες εσπεριδοειδών, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά(σε ένα μεγάλο μπολ). Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις στρώνουμε στη γάστρα. Πλένουμε τα κυδώνια, τα καθαρίσουμε από τους σπόρους, τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια και τα τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες. Από πάνω βάζουμε το κρέας με όλα του τα υγρά που έχουν μείνει στο μπολ, (αφαιρούμε τις φλούδες εσπεριδοειδών) ρίχνουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και περιχύνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 2 ώρες. Τέλος αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45΄ακόμη.

2 κιλά χοιρινή σπάλα (κομμένη σε κύβους)

10 μεγάλες πατάτες

2 πορτοκάλια (χυμός)

1 φλούδα πορτοκάλι

2 λεμόνια (χυμός)

1 φλούδα λεμόνι

2 κυδώνια(μεγάλα)

3/4 φλ. ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

1 κλαδάκι θυμάρι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου