Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Μια Πόντια μάνα και ο γιος της δίνουν... μαθήματα ποντιακής διαλέκτου!

Αν και στο κεφάλι φοράει ένα σομπρέρο και όχι πασλούκ’ εντούτοις δεν είναι Μεξικανός αλλά Πόντιος. Είναι επίσης οκνέας, σύμφωνα με τον Πόντια μάνα του, και θέλει να παντρευτεί την Παρέσσα, παρόλο που η μέλλουσα πεθερά διαφωνεί. Η οικογένεια δεν
έχει χρήματα για το γάμο, ο γιος όμως έχει τη λύση.
Η φαντασία του Πόντιου γιου (του Στέλιου Παντελίδη) και οι αντιρρήσεις της μάνας (της Σόνιας Αντωνιάδου) έγιναν ένα πρωτότυπο βίντεο για την εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου. Διότι, υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθει κάποιος; Κάπως έτσι σκέφτηκε η φιλόλογος Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, η οποία έφτιαξε ένα σύντομο βίντεο και το προβάλλει στους «μαθητές» της στο Σύλλογο Εθελοντών «ΟΜΝΕΣ» στο Κιλκίς.
Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού τα μαθήματα συνεχίζονται, και μάλιστα με έναν τρόπο που είναι κάθε άλλο παρά βαρετός. «Η διδασκαλία γίνεται πιο ελκυστική, όταν περιλαμβάνει στιγμιότυπα και στιχομυθίες της καθημερινής ζωής και δεν εξαντλείται σε ατέλειωτους κανόνες και γλωσσολογικά φαινόμενα», τονίζει στο pontos-news.gr η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου.
Ακόμα, εξηγεί ότι στόχος της ήταν να διασκεδάσει και όσους το παρακολουθήσουν, γι’ αυτό και οι διάλογοι που έγραψε είναι βγαλμένοι μέσα από τη… ζωή, και με την αίσθηση του χιούμορ που διακρίνει τους Πόντιους!
Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου