Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Έφυγε από τη ζωή η «νονά» των Αργοναυτών Κιλκίς

  • Έφυγε από τη ζωή η «νονά» των Αργοναυτών Κιλκίς
Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει στην Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» η γιατρός, ιδρυτικό μέλος και διοικητικό στέλεχος Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου, η οποία απεβίωσε στις 16 Απριλίου σε ηλικία 79 ετών.
Το ΔΣ του συλλόγου εξέδωσε αποχαιρετιστήριο μήνυμα που συνυπογράφεται από τον πρόεδρο Αθανάσιο Λαβασά και τη γενική γραμματέα Λένα Σαββίδου.
Η εκλιπούσα υπήρξε και η «νονά» του συλλόγου, καθώς σ’ αυτήν οφείλει την επωνυμία του «Αργοναύτες».
«Υπήρξε σπουδαία ιατρός, ένας ξεχωριστός άνθρωπος, μια σημαίνουσα προσωπικότητα του τομέα του πολιτισμού, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην πολιτιστική ζωή του Κιλκίς» αναφέρει η ανακοίνωση με την οποία ο σύλλογος αποχαιρετά με συγκίνηση έναν άνθρωπο που θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων.
Η Παπαδοπούλου-Πάγκου υπήρξε εξαίρετη επιστήμονας, αφού ασκούσε με ιδιαίτερη αγάπη το επάγγελμα της ιατρού στην ειδικότητα της παθολογίας, ενώ υπήρξε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς και στέλεχος αρκετών κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων. Από το 1980 υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διοικητικό στέλεχος της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας Κιλκίς «Τέχνη», στην προεδρία της οποίας θήτευσε δημιουργικότατα από το 1991 έως και το 2017. Πέντε μέρες πριν από το θάνατό της ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «Τέχνη» πραγματοποίησαν προς τιμήν της εκδήλωση ως ελάχιστη οφειλόμενη αναγνώριση για τη μέγιστη προσφορά της στα πολιτιστικά του τόπου.
http://www.pontos-news.gr/article/178203/efyge-apo-ti-zoi-i-nona-ton-argonayton-kilkis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου