Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Μακαρονόπιτα

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά κοντά με τρύπα
200 γρ. κασέρι τριμμένο
300 γρ. φέτα σε κομμάτια

100 γρ. λιαστές ντομάτες
100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
200 γρ. απάκι
1 πακέτο φύλλο κρούστας αλμυρό
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
βούτυρο και λίγο αλεύρι για αλεύρωμα του ταψιού
ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι.
Βουτυροαλευρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι 35 x 45 εκ. και στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα αλείφοντας καλά με ελαιόλαδο ανάμεσα από κάθε φύλλο.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, με τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζουμε μέσα στο ταψάκι.
Σκεπάζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα αφού έχουμε αλείψει καλά με ελαιόλαδο ένα ένα τα φύλλα και διπλώνουμε όμορφα τα φύλλα που έχουν περισσέψει έξω από το ταψάκι.
Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε στον αέρα στους 200 μεχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα μας περίπου 40 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Συνταγή Άκης Πετρετζίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου