Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

 15 – 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Το εντυπωσιακό Σελιμιγιέ Τζαμ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1 ΗΜΕΡΑ:
Αναχώρηση 05:00.
Με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά από τον απαραίτητο έλεγχο κάνουμε στάση για ψώνια στα αφορολόγητα. Συνεχίζουμε για Αδριανούπολη, το «Παρίσι της Ανατολής». Θα ξεναγηθούμε στο πρώτο νοσοκομείο της Οθωμανικής περιόδου, στη συνέχεια το εκπληκτικό έργο αρχιτεκτονικής του Sinan– Selimye, το αυτοκρατορικό τζαμί, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν, στα παλιά ελληνικά κτίσματα όπως το «Ζάππειο Παρθεναγωγείο», τον «Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο» που είχε ιδρυθεί το 1872. Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια μας στην αγορά Αλή Πασά, (το Καπαλί Τσαρσί την Αδριανούπολης). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
2 ΗΜΕΡΑ:
Πρόγευμα. Αν είστε λάτρης των παζαριών θα λατρέψετε την Αδριανούπολη. Υπάρχουν καθημερινά πολλά παζάρια σε κλειστές αγορές όπως είναι η αγορά Αλή Πασά που βρίσκεται δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο. Έχει 6 εισόδους-εξόδους και 130 καταστήματα. Μία άλλη μεγάλη κλειστή αγορά βρίσκεται στο τζαμί Selimiye και έχει 124 καταστήματα. Μέσα στις κλειστές αγορές πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα, σουβενίρ, ρούχα και ασημικά. Το να παζαρέψει κανείς είναι απαραίτητο και πολλές φορές το παζάρεμα ξεκινάει από τους ίδιους τους καταστηματάρχες.
Επιβίβαση στο λεωφορείο και παίρνουμε το δρόμο τις επιστροφής με ενδιάμεση στάση για φαγητό στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί, που φημίζεται για τα ωραία μεταξωτά του. Φθάνουμε αργά το βράδυ στο Κιλκίς.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Ξενάγηση.
Τη μεταφορά με λεωφορείο.
Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Margi (5 Αστέρων) με πρωινό.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Τιμή κατ’ άτομο 60€


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6972214186 και 6949714213

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου