Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Πηχτή βλακεία πνίγει την πόλη

Συνδυασμός κτηνώδους δύναμης και πηχτής βλακείας πνίγει την πόλη.

Θέλουν πράγματι να αποδυναμώσουν το δήμαρχο ;
Ή μήπως θέλουν να τους ενισχύσουν και οι επιλογές τους είναι το μέσο για να επιτύχουν άλλους κατά βάθος στόχους τους;
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣΤο τελευταίο μεγάλο πια διάστημα, οι επιθέσεις από διαφορετική αφετηρία
και στόχους, μερίδας του πάσης φύσης  στη δημοτική πλειοψηφία για επιμέρους ζητήματα, έχουν ενταθεί. Φυσικό και λογικό για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ελέγχουν την εξουσία, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είμαστε όλο και πιο κοντά στις εκλογές, δείτε τα προσόντα μου – αναζητείται χορηγός, για πρώτη φορά δημοτική πλειοψηφία δεν έδωσε σεντς από το δημοτικό χρήμα για καταχωρήσεις κλπ. Στη προκειμένη περίπτωση δεν εξετάζω, ούτε και με αφορούν τα κίνητρα οποιουδήποτε επικρίνει με όση σφοδρότητα θέλει τη διοίκηση του δήμου. Έτσι καταλαβαίνει, έτσι πράττει και γιατί όχι καλά κάνει. Όλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία να εκφράζονται και να ελέγχουν την εξουσία. Ζήτημα κριτικής όμως μπορεί και πρέπει να είναι, το που στη πραγματικότητα οδηγούν οι επιλογές και η συμπεριφορά κάποιου ή κάποιων. Γιατί το αποτέλεσμα των επιλογών τους, θα επηρεάσει όλους μας.
Οι εξάρσεις και οι υφέσεις στις επιθέσεις των διαφόρων εκφράσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων είναι περιοδικό φαινόμενο. Εμφανίζεται ανάλογα τις επικοινωνιακές ανάγκες διαχείρισης και δικαιολόγησης των καθυστερήσεων στη κατασκευή του ιδιωτικού γηπέδου, κι εξασφαλίζει συσπείρωση των οπαδών από απόφοιτους λυκείου που παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι έχουν δυνατότητες χρησιμοποιώντας μαμάδες και θείους , αλλά μέχρι και οι καθηγήτες του στο σχολείο σταυροκοπιούνται για να μην αναλάβουν τις τύχές της πόλης συγκεκριμένα σκεπάρνια της πόλης . Επειδή παραμύθι χωρίς δράκο δεν έχει ενδιαφέρον, κύριο θέμα είναι να εμφανίζονται αδικημένοι, κατατρεγμένοι, εμποδιζόμενοι, κυκλωμένοι και μπλοκαρισμένοι από εχθρούς. Κι αυτό φιλοτεχνώντας παράλληλα το προφίλ του πανίσχυρου ηγέτη. Γίνεται όμως ο πανίσχυρος ταυτόχρονα να είναι και τραγικά αδύναμος; Η προπαγάνδα απαντά πως γίνεται! Ο καλός μεγιστάνας λοιπόν παλεύει με νύχια και δόντια ενάντια σε κακούς κοινούς θνητούς, ξεπερνά όλα τις πίστες με τα εμπόδια, και όπως τα καλά παραμύθια πάντα τα καταφέρνει. Τόσες πίστες με «αυξανόμενο» βαθμό δυσκολίας όμως, ούτε βιντεοπαιχνίδι να ήταν.
Ο φιγουρατζής
Τοπικά, ο ας πούμε πιο έμπειρος και φιάκας από τους παράγοντες που προσπαθούν να επωφεληθούν από τις εξελίξεις, κρατάει σταθερά το τιμόνι στη κατεύθυνση που μάλλον ελπίζει πως θα τον ωφελήσει. Άξιος διάδοχος προηγούμενων, μακαριτών πια, ομοδόξων του.
Με κεντροδεξιά προσωπίδα και ακροδεξιά παιδεία που απόχτησε στη σχολή του… στρατηγού άνεμου, μαζί με έτερο που πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη. Λούζερ είναι ο χαρακτηρισμός που έχω ακούσει πολλάκις από πρόσωπα του πολιτικού χώρου τους, γιατί πάντα έθεταν στόχους που ποτέ δε κατάφερναν να πιάσουν.
Έχει περάσει ένα τέταρτο του αιώνα. από τότε που ακριβώς στην ίδια λογική έκανε τα ανάλογα. Σήμερα σα να μη πέρασε μια μέρα, οδηγεί και παρασύρει όσους πιστεύουν πως ξέρει τι κάνει.  Εξαφανίστηκε για χρόνια από την πόλη και ξαναεμφανίστηκε ο εφιάλτης . Όχι πως ήθελε δηλαδή να τον δει ξανά κανείς, από εκείνους που είχαν πιστέψει πως κατείχε τα κόλπα της επικοινωνίας. Έχοντας επίγνωση του μεγέθους των… επιτυχιών του, φροντίζει με κάθε τρόπο να μην επικαλείται ή με οποιοδήποτε τρόπο αναφέρεται, στο πόσο μεγέθυνε εκλογικά στο παρελθόν, αυτούς που είχε αναλάβει να συρρικνώσει!
Σήμερα πάλι πετάει πυροτεχνήματα, καταπίνει φωτιές ξαπλώνει πάνω σε καρφιά και δε παθαίνει τίποτα, πατάει κομμένα γυαλιά και τα κάνει θρύψαλα, του καρφώνουν αιχμηρά ξίφη στο στομάχι και μένει ανέγγιχτος, κάνει κολοτούμπες, χορεύει σε όλους τους ρυθμούς, επιδεικνύει με κάθε τρόπο τα… προσόντα του. Δεν έχει σημασία αν όπως ισχυρίζονται μερικοί, προσπαθεί να παραστήσει τον έξυπνο και χρήσιμο σε επιχειρηματικά συμφέροντα, και σε άσχετους που φιλοδοξούν να διοικήσουν το δήμο. Ούτε παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που λένε κακεντρεχείς σχολιαστές πως η «χωρίστρα» του οφείλεται στο ότι κάθε φορά που τελειώνουν οι συνήθως τραβηγμένες από τα μαλλιά ιστορίες του, συνεχίζει τραβώντας τις τρίχες του χωρίς να το αντιλαμβάνεται…
Παρεμπιπτόντως πάντως, αλήθεια είναι πως η σημερινή πλειοψηφία είναι η μόνη που δεν έβγαλε σεντς από το δημοτικό ταμείο για να πληρώσει καταχωρήσεις στο τοπικό τύπο, είτε αυτό κρίνεται καλό, είτε κακό. Και μια άλλη αλήθεια είναι, πως κανείς από εκείνους που εισέπρατταν ή περίμεναν να εισπράξουν από τα λεφτά των δημοτών, δε της έδωσε συγχαρητήρια που έκανε τέτοια οικονομία.
Υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου, και αδυνατώντας να εκτιμήσουν το πραγματικό μέγεθος της αναξιοπιστίας τους στο πλατύ κόσμο, συνεχίζουν με τον τρόπο τους να οδηγούν συμπερασματικά τη μεγάλη μάζα των πολιτών, να εμπιστεύεται κατά βάση τη σημερινή πλειοψηφία πράγμα που θα εκφραστεί και στις εκλογές. Σου λέει για να τους χτυπάνε έτσι οι συγκεκριμένοι κάτι καλό κάνουν για το κόσμο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .........
Ομάδα πολιτών που έχουν πήξει από τους τυχοδιώκτες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου