Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΗΛΙΑ ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 4 ΥΛΙΚΩΝ με ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ...!!!

Αυτά τα γρήγορα και εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με φουντούκι θα αποτελέσουν το ιδανικό γλυκό για να σερβίρετε τους καλεσμένους σας ή να δώσετε μια γλυκιά λιχουδιά στα παιδιά σας ή ακόμα και να κάνετε ένα…
γλυκό δώρο στον εαυτό σας.
Για τα τρουφάκια σοκολάτας με φουντούκι θα χρειαστείτε
  • 250 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 40 γρ. ‏βούτυρο ψιλοκομμένο
  • 14 ‏καβουρδισμένα φουντούκια
  • 60 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια της σοκολάτας γάλακτος με το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει (ανακατεύοντας κατά διαστήματα) για 30 λεπτά περίπου μέχρι να είναι αρκετά πηχτό για να κάνετε μπαλάκια.
  2. Παίρνετε μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού (ποσότητα για να κάνετε 14 τρουφάκια) και κάνετε μπαλάκια. Πιέζετε στο κέντρο από κάθε μπαλάκι 1 φουντούκι και το καλύπτετε κυκλικά, καλά με το μείγμα. Τοποθετήστε το σε πιατέλα, συνεχίστε την ίδια διαδικασία και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά.
  3. Λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Βγάζετε τα τρουφάκια από το ψυγείο και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα. Παίρνετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόψτε στην άκρη με ψαλίδι μια πολύ μικρή τρυπούλα (ή μια σύριγγα όπως δίναμε στα μωρά μας το φαρμακάκι τους), βάζετε μέσα τη λιωμένη κουβερτούρα και κάνετε κυκλικά σχέδια στα τρουφάκια. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου