Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Οι «Αργοναύτες» Κιλκίς

 διοργανώνουν για πρώτη φορά Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορωδιών

  • (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
Επίσημη πρεμιέρα ετοιμάζεται να κάνει το 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορωδιών που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», το Σάββατο 10 Μαρτίου (ώρα 18:30) στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Οι διοργανωτές φιλοδοξούν η εκδήλωση να γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια να φιλοξενεί πάρα πολλές χορωδίες από όλη την Ελλάδα.
Στο αντάμωμα θα λάβουν μέρος πέντε χορωδίες από το Κιλκίς και
την υπόλοιπη Ελλάδα με τραγούδια παραδοσιακού χαρακτήρα, όπως τα παραδοσιακά του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Θεσσαλίας κ.ά.
Αρχικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η συμβολή στην ανάδειξη και διατήρηση της παράδοσης γενικότερα και του παραδοσιακού μας τραγουδιού ειδικότερα. Επίσης το αντάμωμα στοχεύει στην συνάντηση χορωδιακών ομάδων από όλη την Ελλάδα με κοινά πολιτιστικά ενδιαφέροντα, όπως η παράδοση και το παραδοσιακό τραγούδι, ενώ επιπλέον θέλει να συμβάλει στην εξωστρέφεια του συλλόγου και συνολικά της τοπικής κοινωνίας, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω του πολιτιστικού τουρισμού καθώς και στη συνεργασία μεταξύ φορέων του τόπου.
  • Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.
  •  http://www.pontos-news.gr/article/175884/oi-argonaytes-kilkis-diorganonoyn-gia-proti-fora-antamoma-paradosiakon-horodion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου