Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Δ.Σ.Κιλκίς: Λειτουργεί παράνομα λόγω…τσαμπουκά του πρώην προέδρου (έγγραφα)

Συγκεκριμένα, σε σχέση με την ψήφο του Συμβούλου Δημητρίου,
ο Πρόεδρος του Συμβουλίου είχε ισχυριστεί ότι με βάση το άρθρο 16 παρ. 1 έπρεπε να προσμετρηθεί υπέρ της πρότασης της πλειοψηφίας καθώς, ενώ ήταν απών, δεν είχε καταγραφεί η αποχώρηση του και ο κανονισμός σε μία τέτοια περίπτωση έδινε αυτή τη δυνατότητα.
Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός στηριζόταν σε μία διάταξη, η οποία ποτέ δεν είχε κυρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, την απόφαση που ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας όφειλε να τη στείλει υποχρεωτικά στην Αποκεντρωμένη για έλεγχο νομιμότητας.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, όπως προκύπτει από το αρχείο της Αποκεντρωμένης και ως εκ τούτου ο κανονισμός είναι από τότε άκυρος. Έτσι, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, στην απόφαση για τους Μύλους Σαμαρά, στηρίχθηκε σε ένα άκυρο άρθρο ενός άκυρου κανονισμού.
Η Αποκεντρωμένη, με το έγγραφο της ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί σε έγκριση νέου κανονισμού, λειτουργώντας έως τότε με τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας που προβλέπεται από μία σχετική υπουργική απόφαση του 2011.
Άρα πρέπει να γίνει επανάληψη της διαδικασίας για να ληφθεί εκ νέου απόφαση για τη διανομή των Μύλων Σαμαρά.
 Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης:
Τι αναφέρει ο ίδιος ο τότε Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου σε ανάρτησή του:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου