Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Οι «Αργοναύτες» Κιλκίς εγκαινίασαν την εμποροπανήγυρη της πόλης


  • (Φωτ.: Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου η λειτουργία της φετινής εμποροπανήγυρης Κιλκίς. Τα εγκαίνια τέλεσε ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης αφιερώνοντας μεγάλο τμήμα της ομιλίας του στον ιστορικό αυτό θεσμό της πόλης.
Όπως κάθε χρόνο, η Ένωση Ποντίων Νομού
Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχε στις εκδηλώσεις.
Το τμήμα παραστάσεων των χορευτικών ομάδων του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, παρουσίασε χορούς του ευρύτερου Πόντου. Το συγκρότημα συνόδευσε με τη λύρα του ο Θεόφιλος Αγγελίδης και με το νταούλι του ο Στέλιος Τερζόπουλος.
Χορευτές και χορεύτριες παρουσιάστηκαν με αντίγραφα παραδοσιακών φορεσιών του Εύξεινου Πόντου –πολύτιμο απόκτημα του βεστιαρίου της Ένωσης– τις οποίες εδώ και χρόνια ράβει και επιμελείται η Λένα Καλαμαρινού.
Σύμφωνα με την Ένωση, οι εγγραφές για τα τμήματα ποντιακών χορών έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν για όλο τον Σεπτέμβρη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Συλλόγου κάθε Δευτέρα 18:00-20:00, Τετάρτη 19:30-21:30 και Σάββατο 09:30-13:30 ή στα τηλέφωνα 2341022125 και 6909644322.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου