Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Συλλήψεις για μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στο Κιλκίς

smoke_main01Οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με δυο διαφορετικές περιπτώσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων - Στη μία περίπτωση οι δράστες σκόπευαν να πουλήσουν 1.490 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, ενώ στην άλλη ο δράστης σκόπευε να ρίξει στην αγορά 750 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Μπροστά σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων βρέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες οι αστυνομικές υπηρεσίες του Κιλκίς, που κατέσχεσαν συνολικά περισσότερα από 2.000 πακέτα και συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς και έναν Έλληνα.

Στην πρώτη περίπτωση, άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. από το Κιλκίς έφτασαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τρίτης, ακολουθώντας πληροφορίες που ανέφεραν ότι τρεις αλλοδαποί θα διακινούσαν μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητων τσιγάρων. Όταν εντόπισαν τους υπόπτους ηλικίας 29, 28 και 22 χρόνων και τους έκαναν έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σκόπευαν να διαθέσουν προς πώληση 1.490 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα πακέτα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης για να υπολογιστούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

*** Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Δευτέρας, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας σε περιοχή του Κιλκίς ένας 47χρονος Έλληνας, ο οποίος σκόπευε να ρίξει στην αγορά 750 λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Ο 47χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου