Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μήνυση καταθέτει ο Τζιτζικώστας για την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη

Ναι, θα σπεύσουν οι Έλληνες δικαστές να συλλάβουν τους καταληψίες ...
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον αποκλεισμό της ...
σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, αποκάλυψε στον Αlpha 989 ο Απόστολος Τζιτζικώστας.


«Είναι μία επίγεια βόμβα η Ειδομένη, περιμέναμε αρκετούς μήνες πιέζοντας την κυβέρνηση και τους υπουργούς να αναλάβουν δράση και να την εκκενώσουν. Ζητήσαμε να παρέμβουν, όταν βλέπαμε αξιόποινες πράξεις να τελούνται στην περιοχή. Αναγκάζομαι να ζητήσω παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Κλείνουμε 60 μέρες που η σιδηροδρομική γραμμή είναι κλειστή, επειδή 30 άτομα κάθονται στις γραμμές. Αδύνατον να μην δίνει εντολή και να μην επεμβαίνει η αστυνομία. Εκτινάσσουμε τα κόστη των επιχειρήσεων που εξάγουν, πολυεθνικές εξετάζουν το ενδεχόμενο να φύγουν από την Ελλάδα και εμείς ως χώρα να μην κάνουμε τίποτα; Οι υπουργοί με πάνε από μέρα σε μέρα και από μήνα σε μήνα, υπάρχει ένα όριο και το όριο ξεπεράστηκε. Μήνυση κατά παντός υπευθύνου».

«Η ελληνική αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της αρκεί να πάρει την εντολή και χωρίς ουσιαστική βία. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν παίρνει την εντολή. Είναι σαν να έχει διαγράψει από τον χάρτη μία ολόκληρη περιοχή, σαν να κωφεύει. Ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να το σηκώσει η Ελλάδα και η Ευρώπη, θα το σηκώσει μία μόνο περιοχή;
Είχα επισημάνει τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν μετανάστες, γιατί δεν έκαναν τίποτα; Τελούνται αξιόποινες πράξεις στην Ειδομένη και για ναρκωτικά και με οίκο ανοχής εντός βαγονιού. Δεν μπορώ να το επιτρέψω άλλο, κάναμε αρκετή υπομονή περιμένοντας. Η εισαγγελία οφείλει να παρεμβαίνει όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.



Ο κος Τζιτζικώστας πρότεινε «να πάρουμε χώρους που είναι έτοιμοι και δεν χρειάζονται προετοιμασία. Δεν με ενδιαφέρει τί θα βρούν. Στην Κεντρική Μακεδονία, πάντως, δεν μπορούν να δημιουργηθούν άλλα hotspot».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου