Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Επειδή το γράψαμε πρώτοι και κάποιοι ανησύχησαν….τους λέμε: εμάς μας ενδιαφέρει πρώτα η πρόληψη και μετά η θεραπεία!


Και για αυτό ρωτάμε τους εκλεκτούς φίλους: πήραν και δεύτερο δείγμα μετά από τους προσκυνητές για να τσεκάρουν; Πόσοι προσκηνητές πήγαν τελικά και πόσοι
εξετάστηκαν; Αυτά τα ολίγα και μακριά από εμάς οι ψεύτικες ειδήσεις.
Καλό είναι όμως οι άνω των 65 ετών να μη βγαίνουν από το σπίτι….γιατί τους θέλουμε και αύριο μαζί μας!
Γράφει το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ: 
Έξι συνολικά δείγματα στο νοσοκομείο Κιλκίς μέχρι τώρα, δυο την Κυριακή από τους προσκυνητές, όλα βγήκαν αρνητικά και πλέον καθώς τα κρούσματα σε όλη την χώρα πληθαίνουν απαιτείται υπευθυνότητα όλων για να θωρακιστούμε από τον κορονοϊό. Τέσσερα ήταν τα δείγματα που εστάλησαν από το Νοσοκομείο Κιλκίς μέχρι και την Παρασκευή προς έλεγχο και τα τέσσερα αποδείχθηκαν αρνητικά στον κορονοϊό.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ και της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, την Κυριακή 8 Μαρτίου ωστόσο σημειώθηκε η πλέον ευχάριστη εξέλιξη.
Δυο κιλκισιώτες προσκυνητές στους Αγίους Τόπους παρουσίασαν συμπτώματα ίωσης, αυτομάτως λήφθηκαν δείγματα που απεστάλησαν προς εξέταση. 
Το βράδυ της Κυριακής κοινοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο τα αποτελέσματα: Και τα δυο αρνητικά. Επρόκειτο περί απλής ίωσης και ουδέν άλλο. Το επίσης σημαντικό είναι ότι τα δείγματα αφορούσαν σε προσκυνητές και του πρώτου και του δεύτερου γκρουπ.
Δοθέντος δε ότι την Κυριακή συμπληρώθηκαν 15 ημέρες από την επιστροφή του πρώτου και 10 ημέρες από την επιστροφή του δεύτερου προσκυνητή, συνάγεται ότι απομακρυνόμαστε συνεχώς από την κρίσιμη προθεσμία επώασης ακόμα και στο δυσμενέστερο σενάριο. Να σημειώσουμε ότι η Μητρόπολη του Κιλκίς και ο ιερέας που είχε οργανώσει τις προσκυνηματικές εκδρομές στους Αγίους Τόπους, από την πρώτη ημέρα της επιστροφής βρίσκεται σε καθημερινή επαφή και συνεργασία με το Νοσοκομείο, αλλά και όλους τους προσκυνητές, στους οποίους συνεστήθη να μην το παρακάνουν στην ...κυκλοφορία..
Επειδή αφήνιασαν στο διαδίκτυο οι ανεύθυνοι κουκουλοφόροι και επειδή κάποιοι τους παίρνουν και στα σοβαρά, προσπαθώντας να τους ανταγωνιστούν, και συμπεριφέρονται ωσάν να επείγονται να υπάρξουν κρούσματα στο νομό -για να δικαιωθούν τάχα- ας επαναλάβουμε ορισμένα αυτονόητα. Ήδη έχουμε κρούσματα κορονοϊού σε κάμποσους νομούς. Και αν συνεχιστεί -κι όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων- είναι σχεδόν βέβαιον ότι κάποια στιγμή θα μας επισκεφθεί και στο Κιλκίς ο εν λόγω ιός. Η Πολιτεία λαμβάνει μέτρα, αλλά η επιτυχία τους εξαρτάται από τον βαθμό της ευθύνης που θα επιδείξουμε ως πολίτες. Οι ευπαθείς ομάδες οφείλουν να αυτοπροστατευθούν. Μην κυκλοφορείτε, άλλωστε Χειμώνας είναι ακόμη. Και οι νεότεροι οφείλουν να επιδείξουν υπευθυνότητα, εφαρμόζοντας κατά κεραία τις οδηγίες των υπεύθυνων οργάνων του κράτους. Μπορεί οι ίδιοι να μην κινδυνεύουν, ακόμα κι αν νοσήσουν, αλλά ας σκεφτούν ότι ως φορείς του ιού δύνανται να προσβάλλουν παπούδες-γιαγιάδες τους ή προσφιλείς τους ασθενείς με ανοσοκαταστολή. Που θα πληρώσουν τη δική τους ανευθυνότητα. Ψυχραιμία, περίσκεψη και υπευθυνότητα λοιπόν. Ένας ιός είναι θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου