Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Αυτό είναι το φάρμακο που θεράπευσε ασθενείς από τον κορωνοιό! Αλλά εσύ που ήρθες από το εξωτερικό κάτσε σπίτι ρε…14 μέρες!

Εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε δηλαδή που ήρθες από την Ιταλία ή την Αγγλία φοιτητής ή φοιτήτρια και δεν κάθεσαι σπίτι σου για 14 ημέρες υποχρεωτικά; Και σαν να μην έφτανε
αυτό, ψάχνεις και για πλακενίλ στα φαρμακεία να αδειάσεις τα ράφια και να μην έχουν οι πραγματικοί ασθενείς με τα αυτοάνοσα!

Ανόητε άνθρωπε….

Τι λέει το ρεπορτάζ για το φάρμακο όμως:

Φαίνεται ότι μετά τις πρώτες ανακοινώσεις για τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης της χλωροκίνης, της δραστικής ουσίας του πλακενίλ, σε ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, οι πολίτες έτρεξαν να προμηθευτούν το φθηνό σχετικά φάρμακο αρχίζοντας να αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων. Όπως σημείωσε μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Ευγενίδης, τα πλακενίλ δεν έχουν εξαντληθεί και υπάρχουν ακόμα στα ράφια, έστω και σε περιορισμένες ποσότητες και πλέον δίνονται μόνο με την επίδειξη συνταγής ιατρού. Και τούτο διότι πρέπει να προστατευτούν οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και χρειάζεται να λαμβάνουν καθημερινά το συγκεκριμένο φάρμακο προκειμένου να παραμείνουν υγιείς.


"Το πλακενίλ δεν είναι ένα φάρμακο το οποίο μπορεί να το κρατάει κάποιος σπίτι του. Το στερεί από κάποιον άλλον που το έχει ανάγκη στην καθημερινότητά του", τονίζει ο κ. Ευγενίδης, προσθέτοντας πως το φάρμακο υπάρχει έτσι και αλλιώς σε μειωμένη διαθεσιμότητα από την εταιρεία παρασκευής προς τα φαρμακεία. Ωστόσο ο ίδιο καθησυχάζει τους ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα που το λαμβάνουν λέγοντας πως λογικά αύριο ή την Παρασκευή θα γίνει παραλαβή πλακενίλ και τα κουτιά θα υπάρχουν πάλι στα ράφια των φαρμακείων της χώρας.

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για την χλωροκίνη
Για το θέμα μίλησε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής λοιμωξιολόγος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, στην καθημερινή του ενημέρωση προς συντάκτες επιβεβαιώνοντας πως η χλωροκίνη χρησιμοποιείται σε ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία. "Η χλωροκίνη είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται για τη μαλάρια εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση μαλάριας. Είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται και στις κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα. Θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα φαρμάκου και μπορεί και διατίθεται αυτή τη στιγμή και στην ελληνική αγορά. Εγώ γνωρίζω γιατί είμαι σε επικοινωνία με όλους τους γιατρούς στα νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με τον νέο κορονοϊό ότι όλοι παίρνουν χλωροκίνη", πρόσθεσε.

Τι λένε οι κατασκευαστές του φαρμάκου
Το πλακενίλ παρασκευάζεται από τη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi που ήδη ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να προσφέρει στις γαλλικές αρχές εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία 200.000 ασθενών μετά τα αποτελεσματικά πειράματα σε ασθενείς με κορονοϊό.

Ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλντ, διευθυντής του Μεσογειακού ινστιτούτου μολυσματικών ασθενειών στη Μασσαλία, έχει υποστηρίξει εξαρχής ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη μάχη κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα, έξι 24ωρα μετά τη λήψη του Ρlaquenil ο ιός είχε εξαφανισθεί στα 3/4 των υπό θεραπεία ασθενών.
Το πρωί της Τρίτης, 17 Μαρτίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης ανακοίνωσε πως οι κλινικές έρευνες που έχουν ολοκληρωθεί "υπόσχονται πολλά" και ως εκ τούτου αυτές οι έρευνες πρόκειται να επεκταθούν σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Οι νέες αυτές κλινικές έρευνες θα πραγματοποιηθούν από μια ανεξάρτητη ομάδα του καθηγητή Ραούλτ, επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος μετά την ολοκλήρωση υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας ωστόσο πως σε αυτό το στάδιο έρευνας "δεν μπορούμε να πούμε πως διαθέτουμε τις απαραίτητες επιστημονικές αποδείξεις πως αυτή η θεραπεία είναι αποτελεσματική".

Το "πείραμα" του Ντιντιέ Ραούλτ
Ο διάσημος Γάλλος λοιμωξιολόγος προχώρησε σε μικρού εύρους κλινικές μελέτες αφού είχαν προηγηθεί δοκιμές χορήγησης του Plaquenil στην Κίνα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Έτσι χορήγησε το σκεύασμα σε 24 ασθενείς και όπως αναφέρει έπειτα από έξι ημέρες ο κορωνοϊός είχε εξαφανιστεί στα τρία τέταρτα αυτών. Συγκεκριμένα οι ασθενείς έλαβαν 600mg, την μικρότερη δυνατή δόση δηλαδή, ημερησίως για επτά ημέρες. Πρόθεση του Δρ. Ραούλτ και της ομάδας του είναι να επεκτείνει το θεραπευτικό αυτό πρωτόκολλο σε περισσότερους ασθενείς με νόσο COVID-19.

Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, κάτοχος της άδειας του εν λόγω σκευάσματος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δεσμεύσει ποσότητες του ώστε να διατεθούν στην έρευνα και θεραπεία των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. Σύμφωνα την εταιρεία υπάρχουν αρκετές εκατομμύρια δόσεις Υδροξυχλωροκίνης στα εργαστήρια της, ώστε να χορηγηθούν, εφόσον οι κλινικές έρευνες εξελιχθούν ομαλά, σε 300.000 ασθενείς.

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/exantlithike-apo-ta-farmakeia-to-farmako-tis-xlorokinis-kata-tou-koronoiou/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου