Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Η αυτοκρατορία της φαλάκρας έδυσε

Ανδρογενετική αλωπεκία ή αλωπεκία ανδρογενετικού τύπου είναι δύο επιστημονικές ονομασίες για ένα μεγάλο πρόβλημα, κυρίως του αντρικού πληθυσμού: τη φαλάκρα. Εκατομμύρια άντρες, σε καθημερινή βάση, άγχονται βλέποντας το
τριχωτό της κεφαλής τους να φλερτάρει με τον νιπτήρα ή με την τσατσάρα, και αυτό ακριβώς το άγχος τούς κάνει στόχους μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές αυτοκρατορίες του δυτικού κόσμου.
Η βιομηχανία της φαλάκρας, όλες αυτές οι επιχειρήσεις που υπόσχονται νέα μαλλιά ή έστω διατήρηση των ήδη υπαρχόντων, είναι το ακριβώς επόμενο άγχος των αντρών που υποφέρουν από αλωπεκία.
Η εν λόγω βιομηχανία εμφανίζει ετησίως έσοδα της τάξης περίπου των 1,8 δισ. ευρώ, ενώ πρόκειται για οικονομικό μέγεθος σε συνεχή άνθηση, καθώς κάθε ώρα που περνά ένας άντρας –αλλά πολύ συχνά και γυναίκες– πείθεται ότι πρέπει να επενδύσει τα χρήματά του σε θεραπείες μαλλιών ή σε πιο ακραίες λύσεις, όπως η εμφύτευση ή η μεταμόσχευση μαλλιών. Ρίσκο για μερικές τρίχες Αρκεί μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο με τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά και τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι μια... θάλασσα επιλογών για εκείνον που αναζητά λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης ή ακόμη και στην ίδια τη φαλάκρα. Από βότανα, θεραπείες, έλαια και μαγικούς αφρούς που τονώνουν τον θύλακα της τρίχας μέχρι επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, όλα υπόσχονται –φυσικά με την παράθεση φωτογραφιών τύπου «πριν και μετά»– ότι η φαλάκρα, ακόμη κι αν δεν θεραπεύεται πλήρως, τουλάχιστον αντιμετωπίζεται.
 Όχι ότι κάποιες από αυτές τις λύσεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Αλλά είναι αποτέλεσμα που κάνει μεν το πρόβλημα λιγότερο ορατό, αλλά δεν το επιλύει. Ασφαλώς, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που ρίσκαραν με το κεφάλι τους και κέρδισαν, όπως ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος τόλμησε δύο μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην κλινική Harley Street Hair Clinic.
 Έκτοτε, και εξαιτίας του καλού αποτελέσματος στο κεφάλι του Ρούνεϊ, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής η μέθοδος της άμεσης εξαγωγής τριχοθυλακίων (μιας διαδικασίας γνωστής ως FUE). Παρά τις κλινικές έρευνες που γίνονται εδώ και χρόνια για τον εντοπισμό των αιτίων που την προκαλούν, η πικρή αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα ύπουλο παιχνίδι της φύσης και των γονιδίων κάποιων αντρών.
Πηγή: www.lifo.gr

Υ.Γ. ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΗ

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και προπάντων ψυχική υγεία, γιατί όπως φαίνεται κάποιοι δεν κατάλαβαν οτι η πολιτική ιστορία του νομού και των δυο δήμων γενικά, γύρισε σελίδα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου