Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

3 τρόποι για να μειώσεις το ροχαλητό σου


Ο ύπνος είναι βασική λειτουργία και σε επαρκή ποσότητα συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης ασθενειών, όπως η άνοια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ιδανική διάρκεια ύπνου κυμαίνεται από 7 έως 9 ώρες. Ο ελλιπής ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία, διαταραχές ύπνου και
μόνιμη κούραση. Οι στρατηγικές για ποιοτικό και επαρκή ύπνο περιλαμβάνουν αλλαγές στη διατροφή και των συνθηκών ύπνου. Οι άνθρωποι που ροχαλίζουν κινδυνεύουν πρωτίστως οι ίδιοι, γίνονται όμως ιδιαίτερα ενοχλητικοί για τον/τη σύντροφό τους.Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το προσπαθείς να κοιμηθείς και ο άνθρωπος δίπλα σου να ροχαλίζει. Οι αιτίες του ροχαλητού μπορεί να είναι πολλές. Κάπνισμα, περιττό βάρος, αλκοόλ… Τι μπορεί όμως να κάνει κανείς για να γλιτώσει από αυτό;

1. Φτιάξτε ένα αφέψημα από βότανα:
Τα αφεψήματα από βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της έντασης του ροχαλητού. Το μελισσόχορτο, για παράδειγμα, θεωρείται ότι μειώνει αισθητά το ροχαλητό και μπορεί να σας βοηθήσει.

2. Αλλάξτε το μαξιλάρι:
Επιλέγετε μαξιλάρια, ούτε πολύ ψηλά, ούτε πολύ χαμηλά ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά στο επίπεδο σώματος και κεφαλιού γιατί τότε η αναπνοή γίνεται πιο δύσκολη. Μια ακόμη λύση είναι να σηκώσετε το πάνω μέρος του κρεβατιού μερικά εκατοστά τοποθετώντας τακάκια στα πόδια του.

3. Περιορίστε το αλκοόλ:
Το αλκοόλ μειώνει τον χαλαρωτικό τόνο των μυών στο πίσω μέρος του λάρυγγα, καθιστώντας πιθανότερο το ροχαλητό. Πίνοντας αλκοόλ 4-5 ώρες πριν τον ύπνο, είναι λογικό το ροχαλητό να επιδεινώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου