Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Σάββας Τσιτουρίδης: ο καλύτερος Κιλκισιώτης της γενιάς του!

 


Ήταν πολλοί οι καλοί μαθητές που έβγαιναν παλιότερα από τα Λύκεια, τα παλιά εξαθέσια γυμνάσια. Αρκετοί Κιλκισιώτες και Κιλκισιώτισσες ξεχώρισαν. Άλλοι στον επαγγελματικό στίβο και άλλοι στον πολιτικό. Υπάρχουν όμως κάποιοι που έκαναν τη διαφορά και τους έμαθε όλη η Ελλάδα. Μπορεί να έχεις διαφορές μαζί του σε πολλά θέματα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως ο Σάββας Τσιτουρίδης είναι ένας Κιλκισιώτης που έκανε τη διαφορά. Και στην Ευρώπη κυρίως αλλά και με την πολιτική του καριέρα στην Ελλάδα.

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που διαπίστωσε στην προσωπικότητα του Σάββα Τσιτουρίδη εκείνο το κάτι που κάνει τη διαφορά. 

Τον αξιοποίησε κάνοντάς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και αμέσως μετά γενικό γραμματέα στο Υπουργείο Γεωργίας υπεύθυνο για θέματα Ευρώπης. Μετά η πολιτική του σταδιοδρομία απογειώθηκε.

Εκλέχτηκε βουλευτής Κιλκίς με τον σταυρό των συμπολιτών του στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία το 1996 και επανεξελέγη το 2000, το 2004 και το 2007.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 2004, και Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στο διάστημα 2006-2007.

Ο Σάββας Τσιτουρίδης είναι από τους μεγαλύτερους πολιτικούς που έβγαλε το Κιλκίς μετά τον Αλέξανδρο Χ Αβραμίδη.

Και ο Κώστας Κιλτίδης είναι από τους πολιτικούς που προσέφερε πολλά στο Κιλκίς και μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα. 

Όπως και η μέχρι σήμερα πορεία του Γιώργου Γεωργαντά δείχνει ότι έρχεται κάποιος που μπορεί να τους ξεπεράσει όλους ...

Για να δούμε...

Η ιστορία και το έργο του κάθε ένα ...κρίνει τους πάντες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου