Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Η μεγάλη μάχη του Νίκου Χαρδαλιά απέναντι στους ψευτο μουφτήδες και το τουρκικό προξενείο


Άλλα 24 νέα κρούσματα και ακόμα ένας θάνατος από Covid-19 ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ. Από τα κρούσματα, 18 καταγράφηκαν στην Ξάνθη, δύο στη Ροδόπη και τέσσερα είναι εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τα 3.227, το 55% εκ των οποίων αφορά άνδρες. Τα 703 εξ αυτών σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.804 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Χθες το πρωί ανακοινώθηκε ότι μετά τα 73 νέα κρούσματα κορονοϊού από τις 11 Ιουνίου και τους
θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο τριήμερο στην περιοχή επιβλήθηκε αυστηρή καραντίνα στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης, στην Ξάνθη. Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από ολονύκτια συνεδρίαση στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον γενικό γραμματέα Βασίλειο Παπαγεωργίου.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ο μοναδικός Υπουργός που συγκρούεται ανοιχτά με το τουρκικό παρακράτος, όπως αυτό εκφράζεται από το προξενείο, προκειμένου να σώσει τις ζωές των Ελλήνων μουσουλμάνων.
Οι αρμόδιοι αξιολόγησαν όλα τα δεδομένα και ανέλυσαν τα επιδημιολογικά φορτία των τελευταίων ημερών στην κοινότητα. Υστερα από σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας, με εντολή του κ. Χαρδαλιά ενεργοποιήθηκαν εκ νέου η αυστηρή καραντίνα και ο περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου για την αποφυγή της διασποράς της νόσου.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν:
-Απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στην Κοινότητα Εχίνου εκτός των ορίων της και απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το εικοσιτετράωρο πλην μετάβασής τους σε φαρμακεία και σε καταστήματα τροφίμων (οπωροπωλεία, σούπερ μάρκετ, φούρνοι κ.λπ.). Ολα τα άλλα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά.
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.
-Απαγόρευση της μετακίνησης πολιτών προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας.
-Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου.
Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από χθες έως τις 06.00 της 25ης Ιουνίου, οπότε θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου