Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Εφημερίδα των Συντακτών: Τα χρυσά κτίρια του «Κήρυκα Χανίων»

Σε νέες αποκαλύψεις προχωρά σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών για «προκλητικές δανειοδοτήσεις που ζημίωσαν αποδεδειγμένα τους πολίτες, κυρίως της
Κρήτης» αφού πρόκειται για «επιλήψιμα» δάνεια από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα προς την εταιρεία της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά (την ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων»


Σε νέες αποκαλύψεις για «περίεργα» δάνεια που έλαβε η εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων» -και συγκεκριμένα η ιδιοκτήτρια εταιρεία «ΚΗΡΥΞ Α.Ε.» προχωράει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, που υπογράφει ο Μάριος Διονέλλης, γίνεται λόγος για «προκλητικές δανειοδοτήσεις που ζημίωσαν αποδεδειγμένα τους πολίτες, κυρίως της Κρήτης» αφού πρόκειται για «επιλήψιμα» δάνεια από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα προς την εταιρεία της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά.
• Τα χρυσά κτίρια της εφημερίδας «Κήρυκας»
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη και το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής:
Συνολικά 2.150.000 ευρώ δανείστηκε η «ΚΗΡΥΞ Α.Ε.» από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για την ανέγερση κτιρίου στο κέντρο των Χανίων προσκομίζοντας τιμολόγια δαπανών μόνο για τα 950.000 και ενώ βαρυνόταν ήδη με συσσωρευμένα χρέη.
Συμπληρωματικά επισημαίνεται ότι η Παγκρήτια Τράπεζα συμφώνησε να δώσει το δάνειο στον «Κήρυκα», παρόλο που «έτρεχε» ταυτόχρονα κι άλλο δάνειο προς την εταιρεία από την Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο δεν εξυπηρετούταν!
Το δάνειο από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα -το οποίο, σημειωτέον ήταν για «ανέγερση οικοδομής- δόθηκε χωρίς να καταστεί υποχρεωτική η προσκόμιση των τιμολογίων των δαπανών.
Στα... αξιοσημείωτα της υπόθεσης: Την εποχή που εγκρίθηκε το δάνειο, διευθύνων σύμβουλος του «Κήρυκα» ήταν ο Ευάγγελος Σπανουδάκης. Ταυτόχρονα, όμως, ο Ευ. Σπανουδάκης ήταν και πρόεδρος της εταιρείας "Αναπτυξιακή Κρήτης ΑΕ", της οποίας μέτοχος ήταν και η... Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου