Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

«Χάλκινη» η χειροσφαιρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
Άλλον έναν «κρίκο» στην «αλυσίδα» των επιτυχιών ομάδων του νομού στο πανελλήνιο χειροσφαιρικό σχολικό πρωτάθλημα κατά την τελευταία
εικοσιπενταετία προσέθεσε η ομάδα του δευτέρου λυκείου Κιλκίς καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης του φετινού πρωταθλήματος.
Στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη την Παρασκευή 26.2.16 στο κλειστό γυμναστήριο Πανοράματος Θεσσαλονίκης το συγκρότημα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε του αντιστοίχου του 3ου γενικού λυκείου Νέας Σμύρνης Αθηνών με 32-20, προσδίδοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και αποδεικνύοντας ότι άξιζε να αγωνισθεί στον τελικό και να διεκδικήσει τον τίτλο.
Αυτό δεν συνέβη, επειδή ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς υπέστη στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας Θεσσαλονίκης την μοναδική ήττα του στην φετινή διοργάνωση, που ήταν, όμως, αρκετή γιά να τον θέσει εκτός τελικού.
Την υπέστη «στις λεπτομέρειες», με 24-18, από το κατάτι πιό ομοιογενές και έμπειρο 2ο λύκειο Πυλαίας Θεσσαλονίκης που στην συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο.
Μάλιστα ο μεταξύ τους ημιτελικός χαρακτηρίσθηκε από όλες τις πλευρές ως …ο τελικός της διοργάνωσης που κύλησε αμφίρροπος σχεδόν έως το τέλος, με τους Κιλκισιώτες να μην «τα παρατούν» σε κανένα σημείο του.
Ατυχώς, η πρώτη και μοναδική ήττα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς έμελε να είναι και η μοιραία, όσον αφορά στον αντικειμενικό σκοπό της διεκδίκησης του τίτλου.
Σε ολους τους άλλους αγωνες το κιλκισιώτικο συγκρότημα πραγματοποίησε …επιδειξη ισχύος νικώντας διαδοχικώς.
-Στην πρώτη φάση το λύκειο Αξιούπολης με 28-12
-Στην δεύτερη φάση το 2ο ΓΕΛ Εδεσσας με 27-19, το 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης με 35-12 και το 3ο ΓΕΛ Αρτας με 39-22.
-Στην τρίτη και ημιτελική φάση το ΕΠΑΛ Αμυνταίου με 36-22.
Την ομάδα συγκροτούσαν οι τερματοφύλακες Α.Ευαγγελόπουλος και Σ.Λασκάκης και οι παίκτες παιδιάς Α.Φαχουρίδης, Α.Τοκατζόγλου, Σ.Αναστασιάδης, Χ.Μπαλάσκας, Α.Νικολάου, Θ.Παπαδόπουλος, Σ.Φαχουρίδης, Ε.Καρβουνίδης, Γ.Ζιούτας και Κ.Χάρτιος, με προπονητή τον καθηγητή φυσικής αγωγής Ιορδάνη Ασαρίδη και συνοδό τον επίσης καθηγητή φυσικής αγωγής Νικόλαος Μούρο.
Ολοι τους είναι άξιοι του δημοσίου επαίνου καθώς η αθλητική αυτή επιτυχία περιποιεί τιμή όχι μόνο στους ίδιους και το σχολείου τους αλλά σε όλη την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου