Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Το βιβλίο «Οι Ρίζες μας» για τη Γενοκτονία των Ποντίων στα Γυμνάσια και Λύκεια Κιλκίς


  • Το βιβλίο «Οι Ρίζες μας» για τη Γενοκτονία των Ποντίων στα Γυμνάσια και Λύκεια Κιλκίς
    «Οι Ρίζες μας» στη βιβλιοθήκη του pontos-news.gr (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
Στις βιβλιοθήκες των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης του Κιλκίς βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ένα βιβλίο για την παράδοση και τον πολιτισμό του Πόντου, για τη Γενοκτονία και τα βιώματα των προσφύγων από τον Πόντο και τον Καύκασο, αλλά
και για την εγκατάστασή τους στο Κιλκίς. Ο λόγος για το έργο της φιλολόγου και δασκάλας της ποντιακής διαλέκτου Αρχοντούλας Κωνσταντινίδου και του πατέρα της εκπαιδευτικού Νίκου Κωνσταντινίδη, το οποίο έχει τον τίτλο Οι Ρίζες μας.
Τη Δευτέρα οι συγγραφείς επισκέφθηκαν τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς προκειμένου να δωρίσουν αντίτυπα του βιβλίου.
Εκεί συναντήθηκαν με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Κώστα Αθανασόπουλο και τους διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης. Μάλιστα, ο Κώστας Αθανασόπουλος ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλοι δωρητές για τις σχολικές βιβλιοθήκες. Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που Οι Ρίζες έχουν... στόχο τα μαθητικά χέρια. Από τον περασμένο Οκτώβριο το βιβλίο βρίσκεται στις βιβλιοθήκες εννέα δημοτικών σχολείων του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου