Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Πλήθος σεισμών στο Κιλκίς – Αναστατωμένοι οι κάτοικοι


  • (Φωτ.: αρχείο EPA)
Συναγερμός έχει σημάνει στη Μακεδονία μετά τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα τα ξημερώματα βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς, προκαλώντας
πανικό στους κατοίκους.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότεροι από δέκα σεισμοί με τους ισχυρότερους να είναι μεγέθους 4,7 και 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 00:13 σε απόσταση 28 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς, ενώ η δεύτερη στις 06:24 σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς, ή 367 βόρεια της Αθήνας.
Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έκανε λόγο για «σμήνος σεισμών» που έγιναν αισθητή σε όλη την κεντρική Μακεδονία. «Είναι κάτι που παρατηρείται πολλές φορές στον ελληνικό χώρο και έχει να κάνει με τα ρήγματα της περιοχής. Από την εμπειρία μας διαπιστώνουμε ότι οι σεισμοί δεν θα σταματήσουν αμέσως. Θα υπάρξει εξέλιξη της δραστηριότητας. Είμαστε επιφυλακτικοί τις πρώτες ώρες» είπε, συμβουλεύοντας τους κατοίκους να μην μπουν σε παλιά σπίτια.
Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Παπαζάχος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «Υπάρχει το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού και να πρόκειται για ακολουθία με προσεισμικό χαρακτήρα, αν και πιο πιθανό είναι να ''σβήσει'' φυσιολογικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου