Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Αναβλήθηκε η δίκη στελέχους της ΚΝΕ

 
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Αναβλήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά για τις 2 Φλεβάρη του 2018, η δίκη της Μ. Αλτιπαρμακίδου, Γραμματέα του ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χτες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς, με κατηγορητήριο που εξομοιώνει οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος.Διώκεται με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς. Με τη συγκεκριμένη δίωξη που γίνεται με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951, επιχειρείται να επανέλθει στο νομικό και πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα.
Από νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης που οργάνωσαν η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, από το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς. Από εκεί με μαχητική πορεία κατευθύνθηκαν στα δικαστήρια, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».
Θυμίζουμε ότι το στέλεχος της ΚΝΕ συνελήφθη από την Αστυνομία στις 7 Νοέμβρη, έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, γιατί συζητούσε έξω από το σχολείο με τους μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη τη μέρα σε μια σειρά πόλεις της χώρας, όπως και στο Κιλκίς, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.
 http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9400615

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου