Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

περί των φημών για εκκένωση

Aνταπόκριση από Ειδομένη (και περί των φημών για εκκένωση)
«Μια και βρίσκομαι
εδώ στην Ειδομένη με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα (και όχι ως αλληλέγγυος) και κάνω ρεπορτάζ μαζί με την Deutsche Welle επί τρεις μέρες, οφείλω να αποσαφηνίσω τις φήμες που διαρρέονται περί "μαζικής εκκένωσης της Ειδομένης, τα επόμενα 24ωρα, με επέμβαση - αστραπή της Αστυνομίας".
Τέτοιο θέμα ΔΕΝ υπάρχει ούτε για αστείο και αυτό επιβεβαιώνεται, πέραν κάθε αμφιβολίας, για τους εξής δύο βασικούς λόγους:
1. Όλες οι πηγές μου στην κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε και τώρα υπάρχει ως σκέψη το να γίνει κάποια τέτοια μαζική αστυνομική επιχείρηση. Το σχέδιο της κυβέρνησης (όπως προκύπτει και από τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ.) είναι η σταδιακή εκκένωση σε συγχρονισμό με το άνοιγμα κρατικών δομών φιλοξενίας. Πχ. 500 νέες κλίνες διαθέσιμες σήμερα, 500 να φεύγουν από την Ειδομενη, και ούτω καθ' εξής.
2. Η ιδέα της "μαζικής εκκένωσης" είναι ένας καθαρός παραλογισμός, εφ' όσον μιλάμε για περίπου 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οικογένειες και γυναικόπαιδα, και κάθε τέτοια απόπειρα "ξαφνικής επέμβασης" όχι μόνο θα εγκυμονούσε κινδύνους για εκατόμβη νεκρών και για χιλιάδες τραυματίες, αλλα και δεν θα είχε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, παρα μονο το να σκορπιστουν οι πρόσφυγες στα γύρω χωράφια και να τιγκάρουν τα νεκροτομεία και τα νοσοκομεία όλης της περιοχής.
Όποιος διακινεί ή πιστεύει τέτοια βλακώδη και τερατώδη σενάρια μάλλον δεν έχει έρθει ποτέ του στην Ειδομένη, δεν έχει την παραμικρή ιδέα περί τίνος πρόκειται και κάνει απλά ασκήσεις επί χάρτου που, όμως, δεν αντέχουν καν στην κοινή λογική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου