Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Επετειακό το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών Χορευτικών στο Κιλκίς


Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη φορά που ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, καταλήγοντας να
γίνει εντέλει θεσμός. Εκατοντάδες παιδιά και μουσικοί συμμετέχουν κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συνδέσμου για συνέχιση και μεταλαμπάδευση του ποντιακού πολιτισμού.
Η μεγάλη μέρα έφτασε και φέτος, με τη διοργάνωση του 10ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων που θα γίνει το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Λόφου Κιλκίς.
Για το φετινό επετειακό φεστιβάλ οι διοργανωτές και οι ποντιακοί σύλλογοι του Κιλκίς έχουν προγραμματίσει και παράλληλες εκδηλώσεις, την ίδια ημέρα: επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, στο Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς και στο Σπήλαιο Λόφου Αγίου Γεωργίου, καθώς επίσης και παράσταση κουκλοθέατρου στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής στο Κιλκίς είναι μερικές από τις παράλληλες εκδηλώσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά των συλλόγων που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, να προσέλθουν στο Ανοιχτό Θέατρο Λόφου Κιλκίς το αργότερο στις 19:00, ενώ οι σύλλογοι θα παρουσιάσουν ποντιακούς χορούς ανά νομό.
  • Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις: 6987501822 (Νικόλαος Αμοιρίδης, αντιπρόεδρος ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας).
  • http://www.pontos-news.gr/article/165470/epeteiako-10o-festival-pontiakon-horon-paidikon-horeytikon-sto-kilkis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου